• Facebook Clean
  • Twitter Clean

Sheffield Hallam University, UK

Commission: 2010

In 2009, my work focused on environment and architecture. I was preoccupied with spaces and their relation to art and people. A small part of my practice at the time was attracted to the physical space. What I was mainly excited about was exploring the imaginary space. Or how an environment can trigger an emotion and therefore create an interaction.

 

Early 2010, I was asked to make a site-specific work for this particular building in Sheffield (Within Sheffield Hallam University). A very large Atrium, three floors with multiple entrances. This is the central place, almost like a gathering. Anyone associated with the University has to go through this area. Before this project, I was already interested in social spaces and when asked to propose an idea, I wanted to examine the form and structure of the Atrium. I was also looking at how space, this particular arena can change from morning to evening. From Monday to Sunday, and how many people occupied the space at once. I went on to examine how we position ourselves in space, what area dominates and where the light appears more visible.

 

I decided to use orange perspex because I felt it provided the sort of character and atmosphere I was seeking. Another reason is that in the 19th century, Sheffield gained an international reputation for steel production. Known as the Steel City. But in recent years, more buildings were covered in glass. Some buildings used perspex instead of glass for windows and I was interested in this shift. I displayed 56 sheets in total.